Vanhempana joudun jälleen olemaan huolissani lasten turvallisen ja terveellisen sisäilman puolesta. Koko alkuvuoden on annettu ymmärtää, että Neidonkallion päiväkodin ryhmät siirtyvät kesäkuussa Jokirinteen päiväkotiin, Neidonkallion julkisivun ja piha-alueen rempan takia. Noin kuukausi sitten vanhemmat saivat tiedon, etteivät kaikki Neidonkallion päiväkodin lapset sittenkään siirry Jokirinteeseen, vaan osa on siirtymässä 10.6. alkaen Ravalsin päiväkotiin ja ovat siellä kesäkuun loppuun asti.

Tietooni on kuitenkin tullut, että Ravalsin päiväkodista on ilmoitettu sisäilmaoireilua. Tiedustelin palvelutuotannon lautakunnan suunnalta mahdollisista sisäilmatutkimuksista. Sain vastauksen, että tutkimuksia on tehty, mutta lautakunnan jäsenet eivät ole saaneet tuloksia nähtäväksi lukuisista pyynnöistä huolimatta. Nyt palveluohjaaja ja päiväkodin johtaja ovat viestineet meille vanhemmille tulosten tulleen ja niiden perusteella Ravalsin päiväkodin toiminta jatkuu ja sinne siirtyy myös kolme ryhmää Neidonkalliosta.

Tämän kuukauden aikana vanhemmat ovat tehneet vaihtoehtoisia ehdotuksia, joissa hyödynnettäisiin Ravalsin päiväkodin sijaan Gesterbyn koulun väistötiloja ja Jokirinteen päiväkodin, sekä koulun tiloja. Tähän tuli johtajalta tiukka ei ja perusteluna oli ruokahuollon järjestäminen. Näen näiden päätösten kertovan tahtotilasta ja asenteesta. Tuntuu ongelman väheksymiseltä, kun johtaja viestii, että (tällä hetkellä) vain muutama henkilöstöstä oireilee. Muutamakin on jo liikaa.

Kunnan olisi aika ottaa opiksi aiemmista virheistään ja viedä asioita ketterämmin eteenpäin, jotta voidaan turvata lasten ja henkilöstön terveellinen oppimis- ja työympäristö. Tämä sama koskee myös kouluhankkeita ja niiden hitautta. Nykyisellä tahdilla meillä on parinkymmenen vuoden päästä entistä enemmän sisäilmasta sairastuneita kuntalaisia, joiden hyvinvointi kärsii ja terveydenhoito maksaa.

Jokainen altistuminen, myös oireeton on askel kohti mahdollista sairastumista.

Miisa Jeremejew
Äiti, varhaiskasvattaja
varavaltuutettu
kuntavaaliehdokas
Kirkkonummen Vihreät