Kirkkonummen Vihreät ovat nimenneet syksyn jäsenkokouksessaan ensimmäiset ehdokkaat ensi kevään kuntavaaleihin. Nimetyt ehdokkaat ovat moninainen joukko niin ikänsä kuin poliittisen kokemuksensakin puolesta. Kaikkia kuitenkin yhdistävät vihreät arvot luonnon monimuotoisuuden, ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden tärkeydestä.
Koulutus
Päiväkodit ja koulut ovat jatkossakin avainroolissa lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja tasavertaisten lähtökohtien rakentajina. Johanna Fleming hakee kolmannelle kaudelle kevään kuntavaaleissa ja on tuplaehdokas, asetuttuaan ehdolle myös aluevaaleissa. Fleming on erityisen huolestunut siitä, miten nykyhallituksen leikkaukset kuntien valtionosuuksista vaikuttavat Kirkkonummen varhaiskasvatuksen ja opetuksen tasoon ja painottaakin: “Valtion rahoituksen kiristyessä, kuntien varoja tulee suunnata entistä vahvemmin koulutukseen ja oppimisen tukeen.”
Lauri Lavanti pyrkii näissä vaaleissa saamaan ensimmäisen valtuustopaikkansa. Lavantille tärkeintä on lasten ja nuorten hyvinvointi sekä kasvavan ja kestävän kunnan rakentaminen. “Lasten ja nuorten hyvinvoinnista olemme vastuussa me aikuiset, ja meidän pitää pitää parempaa huolta kasvavista kuntalaisista. Ja koska sosiaali- ja terveyspalvelut ovat keskeisessä asemassa lasten ja nuorten hyvinvoinnissa, olen ehdolla myös aluevaaleissa.”, Lavanti tiivistää.
Lähiluonto ja palvelujen saavutettavuus
Juha Kajander har nyligen flyttat till Kyrkslätt och har inte ännu kommunala förtroendeuppdrag. Kajander vill värna om svenska kultur i den gamla svenskbygden Kyrkslätt men även satsa på och utveckla svensk service. Kajander som bor i Gesterby tillägger: “Det är viktigt att bevara närskogarna och grönkorridorerna när nya bostadsområden och nybyggen inom gamla områden planeras. Även trafiklösningarna bör planeras så att alla kan känna sig trygga. Nya kyrklättsbor med utländskt bakgrund bör få språkligt stöd. English is not enough!”
Miisa Jeremejew, kahden kauden varavaltuutettu ja lautakunnan jäsen, on asettumassa ehdolle kolmatta kertaa kuntavaaleissa. ”Haluan varmistaa, että kunnassamme tehdään päätöksiä, jotka tukevat lapsiperheitä ja huolehtivat henkilöstön jaksamisesta. Lisäksi meidän tulee vaalia lähiluontoa, jotta se on kaikkien kuntalaisten saavutettavissa,” Jeremejew korostaa.
“Kirkkonummen tulevaisuuden vahvuuksia on sen monikulttuurisuus, jota meidän pitää ylpeydellä vaalia! Sen täytyy läpileikata meidän eri palvelut, jotta ne olisivat saavutettavia ihan kaikille kuntalaisille”, pohtii ensimmäisen kauden varavaltuutettu ja suomenkielisen kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsen Irja Tamm. Hänelle tärkeää on myös mm. sosiaalisesti kestävä Kirkkonummi ja toimivat Hyte-palvelut, joissa otetaan aidosti huomioon erilaisten ihmisten monimuotoiset tarpeet.
Vammaisten oikeudet ja esteettömyys
YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia koskevan yleissopimuksen kattava käyttöönotto on toteuduttava sekä lainsäädännössä ja viranomaistoiminnassa että toimeenpanossa. Esteettömyys on kaikille tae vaivattomammasta, esteetön rakentaminen ei ole kalliimpaa kuin tavallinen, se on jopa halvempaa kuin tavallisien rakentamistapojen esteellisyysvirheiden korjaaminen. Hannele Rauhanen painottaa: “Esteettömyys ei ole vain mittoja, ovien leveyksiä tai kaavapiirustusten merkkejä. Esteettömyys on sitä, että mahdollistetaan vammaisen oppilaan luokkaretket, TET-toiminta, taloudellisen esteettömyyden toteuttamisella useammat pääsevät niiden harrastusten pariin, jotka olisivat muuten mahdottomia.”
25.9. jäsenkokouksessa nimetyt Vihreiden kuntavaaliehdokkaat ovat Riku Cajander, Johanna Fleming, Miisa Jeremejew, Juha Kajander, Lauri Lavanti, Paula Oittinen, Anja Presnukhina, Hannele Rauhanen, Pekka Rutanen, Henry Scheinin, ja Irja Tamm.