Vihreät valtuutetut jättivät ensimmäisinä allekirjoittajina 4.3. seuraavan valtuustoaloitteen:

Kirkkonummi on arkkitehtuuripoliittisessa ohjelmassaan nostanut kärkeen prosenttiperiaatteen toteuttamisen julkisessa rakentamisessa ja kaupunkitilassa. Julkisivutaide ja erityisesti muraalit ovat nopeasti yleistyneet ja monista teoksista on muodostunut kaupunginosien kiintopisteitä. Julkisivutaide elävöittää kaupunkitilaa sekä kannustaa ihmisiä tutustumaan taiteeseen.

Me allekirjoitetut valtuutetut esitämme, että Kirkkonummi selvittää mahdollisuudet edistää julkisivutaidetta osana kulttuuristrategiaa. Yhtenä vaihtoehtona tulee selvittää taideteosten toteuttaminen osana UPEA-taidefestivaalia, joka on valtakunnallinen julkisen tilan taidetapahtuma (http://www.upeart.com/).

Kirkkonummella 4.3.2019